O nama

BADMINTON KLUB NOVSKA

MALI BADMINTON KLUB– Badminton sekcija OŠ Novska (treninzi 2x tjedno)
Kratka povijest kluba- sve je počelo u OŠ Novska u šk. god. 2009/10. Te godine profesor Donald Veble je za svoje redovno zaduženje u nastavi kao slobodnu sportsku aktivnost izabrao baš badminton. Zašto badminton? Pa htio sam nešto novo, nešto što djeca prije u Novskoj nisu imala priliku trenirati. U mladosti sam jedno kratko vrijeme bio rukometaš, pa malo duže vremena košarkaš, a dok sam radio u Zagrebu u OŠ Trnjanska sam 10 g. vodio sekciju stolnog tenisa (drugi u zg i 10. na državnom natjecanju u šk. g. 2003/04),a tamo mi je sve to vrijem kao vanjska suradnica bila kolegica Renata Hadžiholilović, trenerica koja radi u prvom i jednom od najvećih badminton klubova u RH – BK Medvedgrad. Kada sam u šk. god. 2007/08 u polugodištu prešao iz OŠ Trnjanska u OŠ Novska, moje prvo pitanje tadašnjoj ravnateljici bilo je- da li mogu voditi sekciju stolnog tenisa, jer sam to vodio 10 g. u mojoj bivšoj školi. Na žalost ne, jer je ta sekcija već imala svog voditelja. To drugo polugodište sam završio sa košarkom koju je prije mene godinama vodio prof. Zdravko Zukolo. Slijedeće šk. god. 2008/09 vodio sam sekciju odbojke, dok je Novska imala odbojkaški klub koji je te iste godine prestao sa svojim radom. U šk. g. 2009/10 počeo sam voditi sekciju badmintona sa treninzima od dva puta tjedno, te tako počeo pripremati mušku i žensku školsku ekipu za prvo natjecanje koje se krajem veljače odigralo u Kutini kao županijsko natjecanje za OŠ.U toj godini cure su bile 6, a dečki 3 u Županiji. Iduće 2010/11 g. dečki su 1 ,a cure 3. Svake slijedeće godine bili smo dvostruki prvaci Županije, te sudionici poluzavršnih i završnih natjecanja. Na završnim natjecanjima smo bili 3 puta (2012,2014 i 2015 g.)
2011/12 – cure 4. mjesto na završnom prvenstvu , dečki 2 na poluzavršnici
2012/13¬¬ – obje ekipe su bile 2. na poluzavršnom natjecanju
2013/14 – cure 2. na poluzavršnom ,a dečki 4. na završnom natjecanju.
2014/15 – cure 2. na poluzavršnici , sa 2. Mjestom u Državi dečki su viceprvaci što je u ovom trenutku i najveći uspjeh Novljanskog školskog sportskog kluba .

VELIKI BADMINTON KLUB– Badminton klub Novska (treninzi 4x tjedno)
Nastao je na temeljima Maloga badminton kluba, kao rezultat sve većega interesa za ovim sportom i na temelju sve boljih i većih rezultata. BK Novska je osnovan na Osnivačkoj skupštini koja se održala 26.03.2014 g. u OŠ Novska. U ovom kratkom razdoblju najveći su rezultati ostvareni u mlađim dobnim kategorijama (U-9,11,13 i 15) Zagrebačke badminton lige. Tu se natječe oko desetak klubova, a poslije tri odigrana kola imamo osvojena i tri postolja ( 3,2 i 1 mjesto)medalje su osvojili Karlo Sladojević i Nives Bišof. Priliku za nove još i veće uspjehe imati ćemo na skorašnjem PRVENSTVU HRVATSKE koje će se odigrati baš tu u našoj Novskoj 18. i 19. travnja 2015 g. BK Novska će na tom natjecanju nastupiti sa 6 igrača u kategoriji U-11, a to su dečki: 1. Filip Bajzek, 2. Ivano Kukla, 3. Manuel Gavranović, te cure 4. Patricija Jelinek, 5. Martina Kovačevič i 6. Klaudija Kovačević. Glavni cilj BK Novska je privući pod svoje boje što veći broj dečki i cura i od njih napraviti školovane badmintonaše koji će u budućnosti ta svoja stečena znanja prenositi na nove generacije igrača i igračica, te raditi na popularizaciji badmintona kao natjecateljskog sporta na ovim prostorima pa i malo šire….
Predsjednik BK Novska: prof. Donald Veble