Regionalni kup – 6. kolo i ukupni poredak

Datum objave: 16. 12. 2019.

BK Novske je protekle subote bio u Bjelovaru na zadnjem kolu RK. Kući smo se vratili s osam medalja.

Kao i inače, naši kadeti Lucija Mežnarić i Ivano Kukla osvojili su prva mjesta. Ivano je također osvojio zlato u paru s Filipom Tutićem, koji je u pojedinačnoj kategoriji bio na drugom mjestu.

A u kategoriji mlađih kadeta, zlato je osvojio Filip Martinović, dok je bronca pripala Davidu Bogunoviću. Filip Jugović i Filip Martinović su bili prvi u paru, a David Bogunović je bio drugi u paru s Lovrom Matovinom iz BK Koprivnica.

Na kraju još jedne uspješne sezone RK, imamo čak tri osvajača kupa. Nakon šest kola najbolji su bili: Ivano Kukla (U15), Lucija Mežnarić (U15) i Filip, Martinović (U13). Iva Videček (U15) je bila treća, a Filip Tutić (U15) je bio drugi. Bravo!

 

Izjava našeg trenera (prof. Donald Veble):

“Ova je peta sezona kako sudjelujemo u tom kupu i imamo čak tri osvajača kategorija, znači cijelog kupa. To su kadeti Ivano Kukla i Lucija Mežnarić te Filip Martinović u mlađim kadetima. Filip je tek u zadnjem kolu nakon jako dobrog i napetog meča, gdje je gubio 1:0 u gemovima, uspio sve okrenuti i za 10 bodova prestići Lovru, inače prvaka Hrvatske mlađih kadeta, u ukupnom poretku.

Jako sam zadovoljan s ovom sezonom. Regionalni kup je natjecanje za početnike, kao uvod u ovaj sport, a onaj tko se tu pokaže kao dobar i solidan igrač ima što tražiti na HK, koji je dosta snažniji od RK.

Sada slijedi mala zimska stanka prije nove sezone. Čestitam svim svojim igračima. Veselimo se ovim blagdanima, a imamo po prvi put i božićni turnir u badmintonu, tako da se vidimo 23. prosinca! 🙂 “