BK Novska je prvak Hrvatske – Ekipno prvenstvo Hrvatske 2019. (kadeti)

Datum objave: 02. 6. 2019.

U subotu, 1. lipnja BK Novska je bio u Čakovcu na ekipnom prvenstvu Hrvatske u kategoriji kadeta (U15). Za ekipno prvenstvo sastavlja se ekipa od 4 do 8 članova; minimalno su potrebni dva igrača i dvije igračice da bi se moglo nastupiti, a igra se na 5 dobivenih mečeva.

BK Novska su predstavljali Filip Tutić i Ivano Kukla te Lucija Mežnarić (cap.) i Iva Vidiček.

Naš mali klub pobijedio je sve ostale klubove u zemlji i osvojio naslov prvaka, po prvi put. Prošle godine bili smo drugi. Klupska natjecanja su uvijek prilično teža od školskih jer tu svi ozbiljno treniraju te je puno teže ostvariti nekakav uspjeh i zato velike čestitke našim igračima što čine naš mali klub i naš mali grad poznatim!

 

Izjava našeg trenere (prof. Donald Veble):

“Mi smo jako mali klub i pobjeđujemo klubove koji imaju mnogo više sredstava i trenera. Neki klubovi postoje i  20-ak godina. U svojih pet godina postojanja naš klub ima već jako dobre rezultate. Čestitam svojim igračima na zlatu, na naslovu državnih prvaka i iznimno sam zadovoljan kao njihov trener!

Naši najveći problemi su prostor i termini za treniranje. Također, nemamo dovoljno educiranih trenera za takvu vrstu rada kao u većim klubovima. Treba poraditi na edukaciji novih trenera, treba osigurati prostor isključivo za badminton i onda će rezultati biti još jači i još bolji. Znaju svi što je Novska u badmintonu, ali moj sljedeći cilj, u budućnosti, je otići na međunarodnu scenu.

Lijep pozdrav svima i pozivam vas sve da dođete na otvoreno prvenstvo grada Novske u badmintonu, 15. lipnja. 🙂 “