Odlični rezultati Novske na državnom prvenstvu osnovnih i srednjih škola!

Datum objave: 11. 3. 2019.

Ove godine Zadar je postao grad badmintona. S ukupnim brojem od 86 ekipa iz cijele Hrvatske, ovo dvodnevno natjecanje smatra se najvećim badmintonskim natjecanjem u povijesti Hrvatske. Odigralo se preko 400 mečeva, a sudjelovalo je preko 350 igrača. Razlog tome je novi princip natjecanja. Točnije, ove godine nije bilo poludržavnih natjecanja pa su pobjednici županija odmah išli na završnicu.

Natjecanje se održavalo u Sportskoj dvorani Višnjik. Prvi dan se igralo u skupinama po tri, zatim isti dan, ali popodne pobjednici svojih skupina išli su u četvrtfinale. S time da su gubitnici iz skupina išli kući isti dan. Sljedeći dan bio je rezerviran za polufinala i finala.

Kao što već vjerojatno i znate, naši badmintonaši, odnosno sve 4 ekipe plasirale su se na završnicu. Ali njihov uspjeh ne završava tu, jer su se sve ekipe kući vratile s peharima i medaljama. Točnije, naše osnovnoškolke postale su državne prvakinje, a dečki su ove godine osvojili srebro. Ženska ekipa srednje škole također je osvojila srebro, a dečki su zadržali broncu od prošle godine.

Neočekivani uspjeh naših osnovnoškolki započinje uvjerljivim pobjedama od 3:0 u skupini, a nakon toga dolazi iznenadna pobjeda od 3:2 nakon napetih mečeva s ekipom iz Okučana. Zatim cure pobjeđuju Bjelovar u polufinalu i dolaze u finale s Koprivnicom što također završava njihovom pobjedom te tako postaju državne prvakinje. Svaka čast cure!

 

Muška ekipa osnovne škole nije uspjela obraniti svoj, već dvije godine čuvan, naslov prvaka. Kao i inače, dečki su bili vidljivo dominantni sve do finala koje je završilo njihovim neočekivanim porazom. A razlog tomu bila je, između ostalog i lošija strategija te je ovo dobar primjer toga koliku ulogu postava igrača zapravo ima. Čestitke dečkima na srebru!

Naše srednjoškolke, prošlogodišnje državne prvakinje, jako otvaraju natjecanje glatkom pobjedom 3:0 te tako i nastavljaju do sve do finala. U finalu igraju protiv Zagrepčanki iz Gimnazije Tituša Brezovačkog, koje su predstavljale Hrvatsku na SP u Indiji. Cure iz Zagreba postale su nove državne prvakinje nakon čiste pobjede od 3:0. Čestitke našim curama na osvojenom uvjerljivom srebru te njihovim protivnicama na pobjedi!

A naši dečki, jednako kao i cure, natjecanje otvaraju jako, pobjedom 3:0 u skupini i u četvrtfinalu. U polufinalu su izgubili od Čakovčana koji su kasnije osvojili naslov prvaka. Nakon toga slijedila je napeta borba za treće mjesto protiv Velike Gorice što je završilo pobjedom naše ekipe. Bravo dečki!

 

Izjava našeg trenere (prof. Donald Veble):

“Naše sve četiri ekipe su se dosta lako plasirale u četvrtfinale s glatkim pobjedama, pretežito 3:0. Muška osnovnoškolska ekipa je vrlo glatko, pobjedama od 3:0 doša ravno do finala. U finalu, vodili smo 2:1, pa su Zagrepčani izjednačili te smo izgubili 3:2 od Zagreba kojeg smo prošle godine dobili 3:1. Šteta, jer dečki imaju kvalitetu za naslov prvaka ove godine više nego prošle, ali takav je sport.

Cure su realno mogle biti treće ili četvrte, ali uslijedile su velike borbe u četvrtfinalu i polufinalu. Četiri puta smo gubili, stizali i okretali. Ključne igračice u tim mečevima su bile Iva i Martina, ali prvenstveno Iva. Iva Vidiček je odigrala 2 teška meča u svoju korist. Lucija Mežnarić je kao i inače bila vrlo jaka i vrlo dobra. Znači, cure su jako teško došle do finala, a finala su bila identična kao i prošle godine, s time da se sve okrenulo. Ove godine cure su bile prve, a prošle druge, a dečki obrnuto. To je ljepota badmintona.

A srednjoškolci, samo za nijansu slabiji nego prošle godine, ali opet žensko finale i borba dečkiju za treće mjesto. Odlično! Vrhunski rezultati, četiri ekipe i četiri postolja! Fenomenalno! Čestitke svima!

Treba samo reći da, u zadnjih šest finala, tj. zadnje tri školske godine Novljani imaju četiri zlata i dva srebra. A srednja škola u zadnje dvije godine ima zlato, srebro i dvije bronce. Fenomenalni rezultati! 🙂 “

 

Školska badminton ekipa Novska:

OŠ:
Dečki: Filip Bajzek, Ivano Kukla, Filip Martinović i Filip Tutić.
Cure: Lucija Mežnarić, Martina Kovačević, Iva Vidiček i Vlatka Kovačević.

SŠ:
Dečki: Karlo Sladojević, Luka Bišof, Ivan Kolar i Marko Stojanović.
Cure: Nives Bišof, Klaudia Kovačević, Ivana Kuliš i Lucija Veble.