Regionalni kup – 6. kolo i završnica

Datum objave: 05. 11. 2018.

Proteklog vikenda održano je zadnje kolo Regionalnog kupa te proglašenje ukupnih pobjednika čime je završena i treća sezona RK za naš klub.

Što se tiče samog natjecanja, nastupili smo s devet igrača i osvojili osam medalja od kojih su dvije parske. Naš mlađi kadet Ivano Kukla je bio vidljivo dominantan osvojivši tri zlata, točnije dva u svojoj kategoriji (U13) od kojih je jedno u paru s Filipom Bajzekom, te treće u starijoj kategoriji odnosno kadetima (U15). Poletarac Filip Martinović također je bio zlatan, a kadeti Filip Bajzek i Klaudia Kovačević su se proslavili srebrima, dok je Iva Videček (U13) osvojila broncu.

Nakon natjecanja slijedilo je proglašenje ukupnih pobjednika kojima su dodijeljene razne nagrade. Ove godine imali smo tri ukupna pobjednika kupa: Ivano Kukla, Filip Martinović i Klaudia Kovačević. Možemo sa sigurnošću reći da je Ivano obilježio ovu sezonu RK jer je proglašen ukupnim pobjednikom u dvije kategorije. Svaka čast svim našim igračima, a posebno našim prvacima!

Za detaljan pregled rezultata i mečeva kliknite ovdje.

 

Izjava našeg trenera (prof. Donald Veble):

“Regionalni kup je naše drugo natjecanje. Natjecanje gdje se igrači uče i gdje se vidi tko može ići u HK, a tko ne. Jako sam zadovoljan s ovom sezonom, iako je prošla sezona možda bila natjecateljski jača, ali svake godine igrači koji navrše 15 godina odlaze.

Igrač koji je obilježio ovu cijelu sezonu je Ivano Kukla koji je od 12 mečeva, koliko je odigrao, imao isto toliko pobjeda te je osvojio ligu. Čestitam mu, Ivano je bio jako, jako dobar! Također čestitam Filipu Martinoviću i Filipu Bajzeku te Klaudiji Kovačević, iako je ovo za nju preslabo natjecanje.

Svi igrači su bili izvrsni, svi koji su nastupili i svima im čestitam! Pozdrav svim igračima, trenerima i ljubiteljima ovog prekrasnog sporta!

Nadamo se da će badminton biti sve popularniji. To je glavni problem, što ljudi jednostavno ne znaju o čemu se tu radi, odnosno imaju krivu predodžbu o tome kakav je sportski badminton. No, to se polako mijenja i bit će sve bolje. Veselimo se novoj sezoni i lijep pozdrav svima! 🙂 “