Regionalni kup – 2. kolo

Datum objave: 12. 2. 2018.

Prošlog vikenda gostovali smo u Zagrebu na 2. kolu regionalnog kupa gdje smo postigli odlične rezultate. Ukupno smo osvojili 11 medalja od kojih je 7 pojedinačnih.

Ovo natjecanje obilježila je naša kadetkinja Klaudia Kovačević koja je osvojila zlato i pokazala značajan napredak u svojoj igri. U istoj kategoriji Filip Bajzek osvojio je drugo mjesto, a Ivano Kukla treće kojemu je također pripalo i prvo mjesto u kategoriji mlađih kadeta. Najuspješnija je bila kategorija poletaraca jer su nam tu pripala sva tri postolja.

Što se tiče parskih mečeva, tu imamo dva zlata, srebro i broncu. Dva zlata su osvojili Filip Bajzek i Ivano Kukla u dvije kategorije (U13 i U15) dok su Matej Martinović i Filip Tutić osvojili srebro (U13), a Klaudia Kovačević i Iva Vidiček broncu (U15).

 

Izjava našeg trenere (prof. Donald Veble):

“Ovaj put dogodilo se nešto što se nije još nikad dogodilo, u muškoj konkurenciji poletaraca imali smo sve tri medalje. David Bogunović – prvo mjesto, Filip Jugović – drugo mjesto i Filip Martinović – treće mjesto. Fenomenalan rezultat dečki!

Najljepša i najznačajnija stvar što se dogodila u ovom kolu je pobjeda Klaudije nad tri izravne konkurentice, Anje i Nike Matovine te Jelene Buchberger. Samim time je pokazala da izlazi iz svoje male krize. Znači Klaudia je osvojila ovo drugo kolo koje je ujedno i obilježila. Čestitam joj na tome i želim da nastavi s ovakvim stvarno jako dobrim igrama. Mogu samo napomenuti da je Nika Matovina osvojila prvo kolo HK i ovom pobjedom Klaudia je u samom vrhu Hrvatske.

Lijep pozdrav svim ljubiteljima badmintona, vidimo se na drugom kolu HK u Dubrovniku. 🙂 “

 

POLETARCI (U11):

BS U11
1 David Bogunović
2 Filip Jugović
3 Filip Martinović
GS U11
1 Ana Pranić
2 Kora Špehar
3 Petra Podvalej

 

MLAĐI KADETI (U13):

BS U13
1 Ivano Kukla
2 Domagoj Derifaj
3 Fran Čanić
GS U13
1 Jelena Buchberger
2 Lucija Barišić
3 Sara Gičev
BD U13
1 Filip Bajzek
Ivano Kukla
2 Matej Martinović
Filip Tutić
3 Fran Čanić
Domagoj Derifaj
GD U13
1 Ana Pranić
Kora Špehar
2 Karla Podvalej
Petra Podvalej

 

KADETI (U15):

BS U15
1 Filip Antunović
2 Filip Bajzek
3 Ivano Kukla
GS U15
1 Klaudia Kovačević
2 Anja Matovina
3 Nika Matovina
BD U15
1 Filip Bajzek
Ivano Kukla
2 Filip Antunović
Mihael Jurenić
3 Luka Pranić
Bojan Radičević
GD U15
1 Anja Matovina
Nika Matovina
2 Lucija Barišić
Jelena Buchberger
3 Klaudia Kovačević
Iva Vidiček