Prvenstvo Hrvatske – poletarci i juniori – rezultati

Datum objave: 11. 12. 2016.

Najvažniji sportski događaj svake sezone za sve klubove je završno prvenstvo gdje se dobivaju sportaši koje nazivamo prvacima u pojedinim kategorijama. U našem sportu, badmintonu, postoji pet kategorija; muški single, ženski single, muški par, ženski par i muško-ženski par. Prvenstvo je održano ovu subotu, 10. prosinca u našem gradu. Kao i na svakom prvenstvu igralo se po kup-sistemu, tj. na ispadanje. BK Novska nastupio je s 10 igrača te su osvojena četiri postolja!

Za juniore su nastupili: Davor Andrić, Matej Kovačević, Karlo Sladojević i Nives Bišof.

Za poletarce su nastupili: Ivano Kukla, Filip i Matej Martinović, Mateo Stipić, Vlatka Kovačević i Laura Bilandžija.

Natjecanje su obilježili Ivano Kukla i Davor Andrić. Ivano je osvojio broncu u single-u te je u paru s Rokom Pipunićem (BK Purger) slavio zlatom, kategorija U11. Na treće mjesto u istoj kategoriji plasirali su se Filip i Matej Martinović. Naše poletarke Laura Bilandžija  i Vlatka Kovačević također su treće u Hrvatskoj u igri parova.

Ove godine, prvi put na prvenstvu sudjelovao je naš igrač Davor Andrić koji je uspio proći prvi krug natjecanja i time je završio peti, što je najbolji ostvareni uspjeh u starijim kategorijama. U subotu također je prvi put nastupio Matej Kovačević koji lošom srećom u ždrijebu nije uspio proći prvi krug te je osvojio  9. mjesto. Prvi nastup imao je i Mateo Stipić, osvojio je 9. mjesto.

Svaka čast našim igračima, ostvarili ste veliki uspjeh! 🙂

 

Izjava našeg trenera:

“Rezultati na ovom prvenstvu su odlični i ja kao njihov trener sam iznimno zadovoljan. Imamo jedno zlato i tri bronce. Dvije medalje osvojio je Ivano, naš najbolji igrač na ovom prvenstvu. Braća Martinović su izvrsnom igrom zauzeli su treće mjesto u Hrvatskoj što je naša treća medalja. Četvrtu medalju osvojile su Vlatka i Laura koje su također zauzele treće mjesto. Čestitam svim svojim igračima na odličnim partijama, pogotovo  Davoru koji je zauzeo peto mjesto među juniorima što je zasad najveći uspjeh kluba što se tiče starijih uzrasta. Prvenstvo je bilo predzadnje natjecanje, u ovoj sezoni još imamo 2. kolo Regionalnog kupa idući vikend u Zagrebu i s time će se završiti naša natjecateljska sezona za godinu 2016. Lijep pozdrav svima i sve najbolje za nadolazeće blagdane!” – želi predsjednik i trener BK Novska, prof. Donald Veble.

 

Igrači BK Novska koji su bili na natjecanju i postignuti uspjeh:

POLETARCI (U11):

Ivano Kukla, 3. mjesto

Matej Martinović, 5. mjesto

Filip Martinović, 9. mjesto

Mateo Stipić, 9. mjesto

Vlatka Kovačević, 9. mjesto

Laura Bilandžija, 9. mjesto

Ivano Kukla i Roko Pipunić, 1. mjesto

Vlatka Kovačević i Laura Bilandžija, 3. mjesto

 

JUNIORI (U19):

Davor Andrić, 5. mjesto

Matej Kovačević, 9. mjesto

Karlo Sladojević, 9. mjesto

Nives Bišof, 9. mjesto

 

Za detaljniji pregled rezultata posjetite Tournament software