Dvostruki prvaci države!

Datum objave: 29. 4. 2017.

Državno prvenstvo osnovnih škola u Poreču odigralo se od 26. do 28. svibnja. Na Prvenstvo došle su ekipe iz Čakovca, Vinkovca, Zagreba, Rijeke, Splita, Koprivnice, Osijeka i Pule. Ukupno je bilo 12 ekipa, po 6 muških i 6 ženskih. Kao što znamo, našu OŠ predstavljale su, ove godine, muška i ženska ekipa.

Za naše dečke možemo reći da su ove godine bili dominantni među svojim protivnicima. Svoj naslov prvaka osvojili su vrlo uvjerljivo. Imali su sve pobjede, prvi u skupini, polufinale i zatim finale protiv Rijeke gdje su glatko prošli s 3:0.

Ali naše cure su imale puno napetije mečeve. Cure su također bile prve u svojoj skupini, onda u polufinalu igrale su protiv Koprivnice gdje su prvo gubile 1:0 i onda je Klaudia Kovačević uspjela izjednačiti taj rezultat pa smo poveli s 2:1 i polufinale je završilo našom pobjedom 3:1. Onda smo otišli u finale i time si osigurali postolje. Finale protiv Zagreba je bilo jako napeto i uzbudljivo. Gubili smo 2 puta i onda stizali. Opet je Klaudia izjednačila na 1:1 i drugi put je Lucija Mežnarić izjednačila na 2:2 nakon poraza u parovima. Peti meč je bio presudan. Tada je sve ovisilo o Nives Bišof koja je igrala protiv Dore Martinuš. Taj meč je bio najnapetiji, najteži i najduži. Nives je cijelo vrijeme vodila i onda na kraju rezultat je bio 20:19. Poen o kojem je ovisio naslov prvaka Nives je zakucala svom snagom u lijevu stranu njenog polja i time je Novska po prvi put u povijesti osvojila Državno prvenstvo s obje ekipe.

Velike čestitke našim ekipama na ovom ogromnom, do sada najvećem uspjehu! 😀

 

Izjava našeg trenera (prof. Donald Veble):

“Državno prvenstvo osnovnih škola u Poreču bilo je fenomenalno! Deči su očekivano opravdali svoju kvalitetu i osvojili su naslov prvaka države i to vrlo dominantno i uvjerljivo. Mislim da su izgubili svega samo jedan bod. Finale je prošlo glatko s 3:0. Tako da su svi znali prije početka Prvenstva da bi dečki iz Novske trebali biti prvaci države, to su znači i uspjeli ostvariti. Fenomenalno!

Ali ženska ekipa s druge strane, tu smo očekivali postolje, realno treće mjesto možda drugo. No i cure su bile prve u skupini, pa samo imali napeto polufinale gdje je bilo gubljenja, ali onda i izjednačavanja rezultata. Nakon pobjede u polufinalu, curama sam rekao da jednostavno idemo na sve ili ništa u finalu. Zadnji, peti meč koji je odlučivao prvaka Hrvatske u ženskoj kategoriji bio je meč za “infarkt” . Meč od prve do zadnje loptice. Gledan uživo bio je nemoguće zanimljiv. Nives je vodila mlađu sestru Martinuš cijeli gem da bi pred kraj gotovo dehidrirala u meču, ali uspjela je pronaći snage. Imala je 20:16, ali je Dora stizala i na kraju je odlučila doslovno jedna jedina loptica koju je Nives zakucala svom snagom u lijevu stranu njezinog terena. I taj shot, taj smash je donesao naslov prvaka Hrvatske za cure s pobjedama 21:19. Tko zna što bi bilo da je ta loptica otišla na 20:20 jer se igra na 2 razlike. Takav meč nisam dugo, dugo vidio, a skoro sam 10 godina u badmintonu.

Fenomenalno, čestitke pogotovo curama koje su puno teže osvojile naslov prvaka od naše muške ekipe. Ali, imamo dva velika pehara, dva priznanja, hrpu medalja, zlatnih i jednih i drugih. Fenomenalan uspjeh novljanskog badmintona i naše škole, grada, županije. Pozdrav svima, vidimo se, jedva čekamo 2018. novu sezonu gdje nam odlaze najjači igrači Karlo i Nives, ali ostaje još igrača. Tako da ćemo nagodinu, najvjerojatnije pokušati obraniti naslov državnih prvaka! 🙂 😀 “

 

Naši dečki iz srednje škole bili su blizu postolja i zauzeli su 4. mjesto! 🙂

 

Pogledajte kratak intervju s našim igračima!